Jul 21 2012

Laluna

RANLJIVOST-lastnost najmočnejših

Dolgo časa sem se spraševala, zakaj nekateri ljudje tako težko prosijo za pomoč ali tako težko pokažejo in izrazijo svojo ranljivost (ki, by the way, je jasno, da vsi smo tudi ranljivi). Najsi bodi za kakršno koli pomoč; pomoč pri delu, prijateljska pomoč, ko smo bolni, pomoč pri osebnih težavah. Vse že piska, alarmi so vklopljeni, vse je že rdeče, pa še vedno nič. Ker je prositi za pomoč znak šibkosti? Ranljivosti? Da, res je. Ko smo v težavah in prosimo za pomoč, takrat se pokažemo, da smo ranljivi, da smo šibki, da potrebujemo pomoč. Pa vendar smo ravno v tistem trenutku paradoksalno tudi najmočnejši. Ko zaprosimo za pomoč odpremo svoje srce in pokažemo svetu da smo ranljivi. To je pogumno dejanje. To je dejanje Ljubezni. Takrat se pravzaprav dvignemo nad svoj ego, nad svoj ponos in se dvignemo V SRCE. Tam in takrat smo NAJMOČNEJŠI.

Da, če želiš sprejeti pomoč, moraš biti na njo pripravljen. To je odlika pogumnih.

Znate prositi za pomoč?

ZAKON PROŠNJE

Osnovni zakon na Zemlji št. 3.

»Takoj, ko ste pripravljeni prositi za pomoč. Ste jo pripravljeni sprejeti. Pripravljeni ste na modrost, ki prihaja s pomočjo. Višja sila vas bo podprla in pomoč bo prišla.«

Če želite pomoč se morate naučiti zaprositi za njo. Natančno tako delujejo duhovni zakoni na Zemlji. Dobili jo boste.

Če se boste vmešavali v prijateljeve skrbi in težave, z namenom da bi mu/ji pomagali, je to vsekakor bližnjica, da izgubite prijatelja. Še več, če želite pomagati osebi, ki ni zaprosila za vašo pomoč, mu/ji preprečite, da bi se stvari razpletle kot se morajo, kar je seveda učni proces, lekcija te osebe. Tako pravzaprav onemogočate osebi, da bi rasla na svoji poti in posledično še naprej deluje v omejenih in neuporabnih vzorcih. Ko nekomu vsilite svojo pomoč ali nasvet, nosite njegovo karmo, če gre kaj narobe. Velja, da ni primerno vstopati nepovabljen in velika verjetnost je, da bo vaša »pomoč« necenjena.

Seveda, če se oseba utaplja, boste pomagali. Tudi slepi osebi boste pomagali prečkati cesto. Potolažili boste bolno osebo. Kakorkoli, če se počutite razburjeno, slabo zaradi nereda, ki si ga je ustvarila oseba, je to pravzaprav vaš problem, ne njen. To je znak, da morate pogledati, kaj se dogaja z vami in ne reševati drugih.

Vseskozi prejemam vprašanja »kaj lahko storim z svojo teto? Odkar je umrl njen mož je tako žalostna in depresivna. Kar naprej ji govorim naj se že začne dobivati z drugimi« Odgovor je: Ko bo pripravljena, bo prosila za pomoč. Do takrat brskajte po sebi, delajte na sebi. Poiščite tisti del v sebi, ki si želi spoznati nove ljudi ali prepoznajte občutek zavrnitve, ko ne sprejme vaše pomoči.

»Skoraj sem že obupala nad svojo hčerko. Ne želi se poročiti z moškim, ki jo ima rad. Bojim se, da se nikoli ne bo poročila. Kako ji lahko pomagam?« Odgovor je: ko bo hči pripravljena pogledati svoje lastne strahove, bo pripravljena. Morda nekje globoko v sebi ve, da on ni pravi moški za njo. Morda se zaveda, da vas to spravlja v obup in je to le njen način, da vas »kaznuje«. Obstaja nešteto razlogov. Vsekakor pa vse nakazuje, da se morate poglobiti v sebe. Dokler vas sama ne prosi za pomoč, prenehajte nuditi pomoč.

TEŽKE SITUACIJE NA DELOVNEM MESTU

Težke in mučne situacije na delovnem mestu, so lahko odličen proces učenja in spoznavanja lekcij. Odlična odskočna deska za korak naprej. Lahko gre za novo usmeritev v karieri ali napredovanje na istem delovnem mestu.

Nobeno bitje svetlobe iz duhovne sfere se ne vmešava v vaše življenje. Seveda bi vas rešili pred hudo nesrečo, če seveda ni vaša karma ali smrtjo, če še ni prišel čas vašega odhoda.

Kakorkoli že, so poleg vas in s sočutjem in potrpežljivostjo opazujejo, kako ustvarjate zmedo v življenju ali iz situacije, če seveda to tisto, kar potrebujete za svojo rast. Vmešavanje bi preprečilo vaše učenje in odvzelo možnost, da postanete močnejši.

Pa vendar, včasih je dobro prositi za pomoč. Prošnja za pomoč ne pomeni, da kričite in jokate kot majhen otrok ali žrtev, ki ne želi prevzeti odgovornosti za svoja dejanja. Prošnja pomeni, da v miru pregledate situacijo in nato z notranjo mirnostjo in močjo, prosite za pomoč.

Nekateri ljudje, v skrbeh, vedno sprašujejo kdaj, kaj, kako, kdo, kje. Želijo imeti vse odgovore. To so pravzaprav zahteve in ne vprašanja. Prihajajo iz točke obupa in nezaupanja in ne iz osrediščenega centra moči. Oseba, ki spoštljivo hodi po duhovni poti, se bo za odgovor obrnila v sebe..

UČITELJ PRIDE, KO STE PRIPRAVLJENI…

Takoj, ko ste pripravljeni za nekaj več, se bo pojavil učitelj, ki vam bo znanje posredoval. To je lahko v obliki knjige, osebe, programa na televiziji…Ko ste pripravljeni oblikovati vprašanje, ste pripravljeni na odgovor.

Ko nekdo ponudi pomoč in vi ste jo pripravljeni sprejeti – to je »pogodba«. Če ponuja, ponuja, ponuja pomoč dokler jo ne sprejmete – to je pritisk. Pravzaprav ima problem oseba, ki pomoč ponuja.

POMOČ IZ DIMENZIJ SVETLOBE

Ko potrebujete pomoč angelov ali drugih bitij svetlobe se najprej umirite in »postavite« v svoj center. Meditirajte o tem, kaj si resnično želite. Bodite jasni in odločni o vaši želji. Nato prosite bitja svetlobe, naslovite svojo prošnjo na bitje, ki vam je blizu (angeli, vnebovzetni mojstri, buda itd itd.). Vedno vam bodo pomagali.

Moja hči je bila izčrpana in utrujen. Pa vendar jo je čakal še cel delovni dan, Postavila je vprašanje »kako naj si napolnim baterije, kaj naj storim, da bom imela več moči’« Kmalu zatem je peljala mimo avtomobila z oglasom, kjer je pisalo »AUM«. Vedela je, da je prejela odgovor. Om, aum, ohm je sveti zvok vesolja. Zelo močna mantra. Celo pot je mantrala »om« in ko je prišla v službo, se je počutila veliko boljše.

Zapomnite si: odgovor leži že v vprašanju. Bolj jasno je vprašanj, bolj jasen je odgovor, bolj polna je pomoč.

»Vesolje čaka, da vam lahko pomaga. Vse kar morate storiti je, da zaprosite.«

VIR IN PREVOD: A little light on the spiritual law, Diana Coooper

Preberite tudi: O sreči

Hvala

Za vsa vprašanja, prošnje J sem na voljo: vsezadobrovoljo@gmail.com

  • Facebook
  • Google Bookmarks
  • Share/Bookmark

3 odzivov
3 odgovorov v “RANLJIVOST-lastnost najmočnejših”

  1. [...] RANLJIVOST-lastnost najmočnejših | [...]

  2. [...] Dva osnovna si preberite tukaj: ZAKON PRIVLAČNOSTI in Ranljivost- lastnost najmočnejših [...]

  3. [...] Dva osnovna si preberite tukaj: ZAKON PRIVLAČNOSTI in Ranljivost- lastnost najmočnejših [...]

Trackback naslov | RSS Komentarjev

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !