Okt 30 2012

Laluna

Kdo si?

Objavljeno v 09:30 pod Tukaj je VSE

ZAKON ENOSTI

»Vsi smo eno. Ne potrebujemo zidov, ki bi nas ločevali.«

Če letite nad oblaki, pred seboj vidite le čudovito svetlobo. Pod oblaki pa je tema in svetloba. V nebesih je zgolj svetloba. Na Zemlji izkušamo tako temo kot svetlobo. Živimo v dualnosti, zaradi svobodne volje. Nad peto dimenzijo je zgolj svetloba. A kjerkoli smo v tistem trenutku, je prav. Vse je Bog in Bog je v vsem. Dualnost svetlobe in teme je pravzaprav samo izkušnja učenja, da razširimo svojo svetlobo.

Med moškim in žensko, ki se ljubita in sta fizično ločena, v resnici ni ločenosti. Povezana sta skozi vsako misel in hrepenenje drug po drugem. Življenje na Zemlji nam pravzaprav ponuja iluzijo ločenosti. Z namenom, da spoznamo, kako močno smo pravzaprav povezani.

»V peti dimenziji obstaja samo en zakon: Vsi smo eno. Vsi smo del Boga.«

To pomeni: jaz sem Kristjan, hinduist, budist, musilman, jud…

Jaz sem temnopolt, belopolt.

Jaz sem ženska, moški.

Jaz sem heteroseksualen, homoseksualen.

Jaz sem mesojedec, vegetarijanec.

Jaz sem bogat, reven.

Jaz sem človek, Bog.

Ni razlike. Vse je eno.

Predstavljajte si preprogo: odličen, unikaten dizajn, prelepih barv. Niti so enake, le različnih barv. Vsaka barva igra svojo vlogo. Temno osvetli svetlo. Razlike v barvah in oblikah naredijo tapiserijo življenja tako zanimivo.

Vi ste pomembna nit v preprogi. Del celote.

Osebe, ki živijo v tretji dimenziji se bojijo razlik, različnih ras, spolov, usmerjenosti,… Ko se zavedate, da je vse eno, častite in spoštujete različnost.

V peti dimenziji zakon pravi: Vedi se tako, kot želiš, da se drugi vedejo do tebe. V peti dimenziji je vedenje: če je poškodovana samo ena nit v preprogi, je poškodovana cela preproga. Obstaja vedenje: kar narediš drugemu, si naredil sebi.

Preden reagirate, stopite nazaj in premislite, vprašajte se »kako bi se počutil, če bi se to storilo meni?« Morda boste izbrali drugo odločitev.

PODRIMO ZIDOVE IN POKAŽIMO KDO SMO

Vsaka oseba na Zemlji je na svoji edinstveni poti nazaj proti Viru. Kdo sploh smo, da obsojamo pot, ki jo je izbral nekdo drug? Naša naloga je, da se potrudimo po najboljših močeh. Kakorkoli, prav tako moramo prepoznati in častiti našo lastno človečnost. Nihče ni popoln, dokler živi na Zemlji.

Če vedno kritizirate druge, svojega otroka, boste težko našli njegovo čudovitost.

Če ste samokritični bo vaša svetloba manj sijala, kot bi sicer. Ko boste sprejeli sva bitja in v njih videli božansko, bodo zacveteli in prav tako boste zacveteli vi.

»Zakon enosti pravi, da sprejmemo vse in vsakogar takšnega kot je, brez obsojanja. To vključuje tudi vas same.«

Ovire, ki jih imamo, da se branimo pred drugimi, nam preprečujejo, da bi zaživeli v enosti z drugimi. Osebi, ki je defenzivna in v obrambi, se ne moreš približati. Ko nekdo podeli nekaj o sebi, takrat se počutimo blizu drug drugemu.

Zdaj je čas, da podremo ovire, zidove, ki nas ločujejo. Toliko kot smo zaprti pred drugimi, toliko smo zaprti pred Bogom.

Dogme ustvarjajo rigidne strukture in zidove. Te so del stare dobe, ki se bliža koncu.

Skrivnosti nas držijo za zaprte za zidovi. Prav ta trenutek okostnjaki padajo iz omar. Kako čudno je, ko se naše lastne skrivnosti zdijo grozne. Nekomu drugemu morda niso tako grozne. Ko delimo skrivnost, jo razrešimo.

Vi ste svetloba na Zemlji. Samo zidovi lahko zakrijejo svetlobo. Nič ne more tako zatemniti svetlobo kot zidovi. Iščite svojo svetlobo v sebi in drugih.

»Vsi smo eno. Ne potrebujemo zidov, ki bi nas ločevali.«

USTVARJANJE MOSTOV

Nova duhovnost gradi mostove. Vsi smo eno. Zakon Enosti gradi mostove med nami. Išče skupno dobro.

Kakorkoli prizadenete na Zemlji, prizadenete sebe. Prav tako kot ste vi del Zemlje, so del Zemlje tudi živali, žuželke, drevesa in rastline. Vsi se učimo in rastemo, razvijamo.

Torej, če je vaša kuhinja polna mravelj in mušic. Kaj storite? Pogovorite se z višjim jazom mravelj in mušic, jih opozorite, da je to vaš teritorij. Prosite jih, naj se premaknejo na vrt, drevo, kjer bodo varne. Če ne spoštujejo vaše prošnje, jim drugič povejte, da jih boste morali vrniti nazaj v svetlobo. Če so zunaj vaše hiše, potem nimate pravice ubijati.

Ko razumete Zakon Enosti, vidite svojo Božanskost. Začnete poslušati svojo intuicijo in odgovore iščete v sebi. Nič več zunaj sebe. Postanete so-ustvarjalec z Bogom.

Na Zemlji ločujemo med dobrim in slabim, svetlobo in temo. A tema služi svetlobi. Je vaš služabnik in učitelj. Ko to prepoznate, se premaknete iz dualnosti v enost.

»Enost pomeni sprejetje vaše božanskosti.«

Samo eden je. To je Bog. To ste vi.

VIR IN PREVOD: A little light on the spiritual laws, Diana Cooper

Preberite tudi: V kaj verjamete?

Za vsa vprašanja sem na voljo na : alkimijasvetlobe@gmail.com

  • Facebook
  • Google Bookmarks
  • Share/Bookmark

3 odzivov
3 odgovorov v “Kdo si?”

  1. SvobodaSvobodadne 31.10.2012 10:25 1

    Wonderful… :)

  2. Mojcadne 31.10.2012 13:39 2

    tenk ju :)

  3. [...] Preberite tudi: O enosti [...]

Trackback naslov | RSS Komentarjev

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !