Jan 23 2013

Laluna

Kje smo zgrešili…?

Aristotel je nekoč dejal »Izobraževanje uma, brez izobraževanja srca, ni nikakršno izobraževanje.«

Vaše srce ustvarja najmočnejše elektromagnetno polje v vašem telesu. Elektromagnetno polje srca je 5-tisočkrat močnejše kot elektromagnetno polje možganov. Elektromagnetno polje srca obdaja vaše celotno telo in se razteza v vse smeri okoli vas. Močno srce tako lahko zaznate v razdalji več metrov od telesa »oddajnika«.

Greg Braden, avtor številnih knjig na področju povezovanja duhovnosti in znanosti pravi, da so misli iz srca tisočkrat močnejše kot pa »samo« misli. Breden pravi, da prazno korakanje po cesti, pisanje knjig, služenje denarja z namenom, da bi vplivali na okolico in svet, ni pravzaprav nič. Vse to pa postane druga zgodba, če prihaja iz srca.

Kje smo zgrešili?

Medtem, ko so se naši predniki zelo dobro zavedali, kakšno moč ima naše srce, je sodoben človek nekje zgrešil. Kje?

Ljudje smo ustvarjeni, da ljubimo in smo ljubljeni. Materialne stvari so ustvarjenje, da jih uporabljamo, izkoriščamo, če želite. Človek je zgrešil pot, ko/ker je to dvoje zamenjal: začel je imeti rad materialne stvari in izrabljati, uporabljati, izkoriščati človeka.

….in začel se je kaos….nastala je kriza – kriza izgubljenih vrednot.

Sedaj je čas za globoko spremembo. A dobro je vedeti, da vas nič in nihče ne more spremeniti, spremenite se lahko samo VI SAMI. S-pustite vse kar vas drži v starih izrabljenih ciklih in naredite korak naprej. Utišajte hrupne misli, v tišini se povežite z modrostjo svojega srca.

Od “dol” do srca…

David R. Hawkins v knjigi »Power vs. Force« opisuje hierarhijo oz. nivoje zavesti – od najnižje do najvišje: sram, krivda, apatija, prizadetost, strah, poželenje, jeza, ponos, pogum, nevtralnost, predanost – pripravljenost, sprejetje, ljubezen, veselje, mir, razsvetljenje. Ko preletimo te nivoje zavesti, nam kaj hitro postane jasno, zakaj smo se kot družba, civilizacija znašli tu, kjer smo. Seveda dnevno nihamo oz. menjavamo svoje nivoje zavesti. En dan smo tu, drugega tam, pa vendar je eden izmed njih za nas dominanten nivo.

Svet v katerem smo se znašli, je refleksija nas samih. Rešitev? Spremeniti refleksijo

»Vaš svet je refleksija vaših nezavednih prepričanj. Vaš nezavedni um lahko sprocesira 40 mio. živčnih impulzov na sekundo, medtem ko zavedni um lahko naredi le 40 takšnih. Vemo, da če neko stvar dovolj dolgo ponavljamo postane rutina, ki jo opravljamo tako rekoč brez razmišljanja. In sedaj…naj sočutje in razumevanje postaneta del vaše zavestne rutine. Kako? Z zavestnim osredotočanjem na višje aspekte vas samih.« Vito Santana

» Ljubezen je življenje. Vse kar razumem, razumem zaradi Ljubezni. Vse kar obstaja, vse kar je, obstaja samo zaradi Ljubezni.«  Leo Tolstoy

Vir: http://www.social-consciousness.com/

POVEZANO: Neverjetne skrite moči

 • Facebook
 • Google Bookmarks
 • Share/Bookmark

4 odzivov
4 odgovorov v “Kje smo zgrešili…?”

 1. DajanaDajanadne 23.01.2013 12:00 1

  Ljubezen, ki jo zamolčimo je bolečina, ki jo moramo nositi iz življenja v življenje. ~ Alex Collier

 2. Mojcadne 24.01.2013 09:26 2

  Uau, Dajana….HVala ti za to!!! Se mi je kar nekaj stvari sestavilo sedaj :)

 3. Stric Marčdne 24.01.2013 10:30 3

  Sobivanje razuma in čustev, ali poenostavljeno glave in srca je staro tokliko kot človek. Če bo nekdo čez tisoč let bral blog Alkimija svetlobe, bo zaključil, da je v tem času vladala sama ljubezen.Morda smo grešili takrat, ko smo že v raju sprožili svoj raziskovalni nemir in smo šli preko dovoljenega. Če gledamo staro rimsko civilizacijo ali še bolj nazaj, neka na novo odkrita primitivna plemena, vidim, da njihov svet ni poln ljubezni, pač pa tabujev, strahov in tudi najbolj krutih manifestacij dosežene civilizacije.Posebno renesančni človek je dal prednost razumu pred emocijami( ki so pogojevale tudi vraževerje, mistiko, magijo…). In tehnični napredek je bil skokovit.

 4. Mojcadne 24.01.2013 13:27 4

  Stric Marč, ko bo nekdo čez 1000 let bral blog Alkimija Svetlobe, si bo rekel “v tem času so morali biti pa res v močni zagati, da mora nekdo pisati o tako ČLOVEŠKO SAMOUMEVNIH STVAREH”.

  Uporaba uma, brez srca…je počasno umiranje na obroke – obsodba na nesrečno, osamljeno in cinično življenje…

  Jamo smo si kopali zelo zelo zelo dolgo, samo sedaj smo dobili priložnost, da se iz nje počasi izkopljemo…

Trackback naslov | RSS Komentarjev

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !