Feb 18 2013

Laluna

Ljubiti brez strahu

Prišel je klic srca, a ni bil uslišan…Kontrolo je prevzel razum. Navedel je veliko razlogov zakaj ne storiti tega ali zakaj ne morete storiti tega.

Dvom, skrbi, skepticizem, strah…vse to so deli razuma, uma, ega…Klic srca je drugačen…Ko vas pokliče in poboža vaše srce, takrat veste, brez kančka dvoma…

Kaj pa vi? Slišite svoje srce, kako vas kliče, prav sedaj?

Iz srca…

Ko se pred nami odkrijejo božanski darovi in blagoslovi, postanemo odgovorni za njih. Imamo priložnost, da z njimi rokujemo oz. se odločimo za njih ali pa ne.

Obžalovanje pride, ko smo zaslišali klic srca, a smo ga ignorirali – Glava (um) in srce bijeta boj. Srce in višji jaz »govorita« glasno in jasno, a ne želimo slišati, saj je popolno kontrolo prevzel um.

A zakaj bi ignorirali klic srca? V srcu leži čista resnica in samo resnica. Samo v srcu boste našli dobro. Kje je dom prave Ljubezni? V srcu.

Koga imate radi? Kdaj ste mu nazadnje to povedali: rad/a te imam. Koga ljubite? Ste mu/ji to povedali?  Te preproste besede nosijo neprecenljivo vrednost, ko so izrečene iz globine srca. A prazne dokler se v sebi ne soočimo z našimi osnovnimi strahovi:

-          strah pred zavrnitvijo

-          strah pred ranljivostjo

-          občutkom nevrednosti

-          strah pred tem, da bomo prizadeti

V intimnem odnosu pogostokrat ne delimo svojih močnih čustev in občutkov do partnerja. Najbolj pogosto je razlog strah pred zavrnitvijo. A dobra novica je, da je strah pred zavrnitvijo le ideja, stanje v umu, ki ni resnično, je iluzija ki prihaja iz našega uma in je povezano z otroštvom. Strah pred zavrnitvijo je prav tako povezan z nizko lastno vrednostjo in pomanjkanjem samozavesti.

Kajti ko delimo naša resnična čustva in občutke z drugim, tvegamo da bomo zavrnjeni, tvegamo da bomo spoznali, da čustva niso obojestranska, tvegamo zanikanje, tvegamo popoln propad samega sebe, če imamo partnerja resnično radi. A najhuje, kar se nam lahko zgodi je, da nam partner pove, da do nas ne čuti enako intenzivno, lahko vam reče »ne, ne čutim enako«. Sliši se lahko strašljivo, v resnici pa je to lahko največje darilo za vas. Skoraj zagotovo vas čaka nekaj veliko iskrenejšega in lepšega. In verjemite, hujše bolečine, kot je ta da tlačiš svoja pristna čustva, je ni. Veliko bolj se ranimo, ko svojega srca ne odpremo. In ta rana, ki si jo sami zadamo, ko tlačimo, je neprimerno večja kot pa bolečina ob zavrnitvi. Tlačenje svojih čustev in samege sebe je pravzaprav prazno, mrtvo življenje. Ko tvegamo in odpremo svoje srce, naredimo kvantni skok s svoji evoluciji duhovne rasti.

V resnici ne veste…lahko vam tudi partner odpre srce in z vami deli svoja občutja ljubezni do vas. A dokler ne boste poskusili, ne boste vedeli. Ljubezen je tveganje.

Vsi smo ranljivi

Vsi smo ranljivi, krvavi pod kožo. Ko imamo nekoga radi iz srca v nas živijo čustva, ljubeča čustva. Del nas hrepeni po tem, da bi jih izrazili. Ko jih ne izrazimo, jih potlačimo. V notranjosti bijemo boje s seboj in to boli. Počasi izgubljamo sebe, stik s seboj, stik s svojimi čustvi. A, ko delimo svoja najgloblja čustva z nam drago osebo pokažemo predanost Sebi Njemu, Njej. »Govori« srce in ne um. To je točka največje ranljivosti, a tudi največje moči.

Občutek, da niste vredni

Ljubezen vam ponuja roko, a vi jo nikakor ne primete. Morda vas znotraj ovira občutek, da enostavno niste vredni Ljubezni. Da niste vredni, da vam prisluhnejo, vašim čustvom. Morda nosite v sebi prepričanje, da niste dovolj vredni, da bi se delili z drugimi in ne delite. Vse zadržite za sebe. A kaj je lepšega kot svoje darove, lepote deliti z drugimi?

Ko imamo v sebi prepričanje, da nismo dovolj vredni (nekoga ali nečesa) potem nam tam spodleti. Lahko gre za osebo s katero želite biti, lahko gre za vaše življenjske sanje…a če nosite prepričanje, da niste vredni, potem bo spodletelo…V sebi morate najprej preobraziti prepričanje, da niste vredni v prepričanje, da ste vredni.

Ali bom zopet prizadet-a?

Mnogi izmed nas smo občutili bolečino ob izgubi ljubljene osebe. Mnogi smo bili prizadeti, zavrnjeni, zapuščeni. Čustveno ali morda celo fizično so nas zapustili starši, partnerji, prijatelji… Bolečina, ki smo jo ob tem čutili je bila velika in ta ista stara, pretekla bolečina nas lahko še danes ovira, da se ne predamo Ljubezni in odpremo srca. Stara bolečina ne dovoli, da bi zopet ljubili. Postavljamo si vprašanja: ali bom zopet prizadet-a? Ali se mi bo ponovilo enako? A vse se zgodi z namenom. Nič ni naključno. Morda se nečesa še vedno nismo naučili v prejšnjem odnosu. Morda smo se. In ko je lekcija opravljena, je ni potrebno več ponavljati. Ali ni to čudovito?

Vsi si želimo Ljubiti in vsi si želimo biti Ljubljeni. Vsi si želimo Ljubezni. Vsa dejanja ljudi (dobra in slaba) prihajajo pravzaprav iz Ljubezni (t.i. dobra) ali iz iskanja Ljubezni (t.i. slaba). Vsi si želimo spoznati osebo s katero bi izkusili resnično Ljubezen. A kako bomo do te osebe prišli, če se ne bomo prepustili Ljubezni in odprli svojega srca? Kako bomo do te osebe prišli, če ne bomo tvegali? Morda je prav pred vašim nosom, pa je ne vidite?

Lahko, da čutimo, da nismo pripravljeni na iskren in odprt partnerski odnos. Lahko imamo ta odnos in osebo pred seboj, a jo izpustimo…in potem se sprašujemo zakaj smo sami?

Edina konstanta je sprememba. Vse se vseskozi spreminja, tudi mi. Vsak trenutek. Vsako jutro. Vsako jutro se na novo rodite, prebudite….in prišel bo trenutek, ko boste čutili, da ste pripravljeni in ugotovili, da ste čudoviti priložnosti pustili, da je odkorakala mimo vas…

A vse je z namenom…Naj vas pelje popolno zaupanje v Srce in Ljubezen, Kozmos…Verjetno je to edina do sedaj znana pot na kateri ste lahko prepričani, da niste zamudili nobene zlate priložnosti…Ko začutite in zaslišite zvok iz srca, naredite. Um, ki se bo tako močno želel vmešati, dajte na stran….naj vas vedno in povsod vodi srce…Iščite s srcem.

Ljubezen je občutje, ne misel…je božanska energija, občutje, ki je v popolnosti izraženo skozi srce, dušo in skozi višji jaz…je ključ do radosti, veselja, ravnovesja, harmonije v odnosih…Ključ na voljo vsem nam…Zdaj.

VIR: soulscode.com

Vabim vas, da na mail napišete svoj datum rojstva ter kratek opis težave – negativne situacije (v partnerskem odnosu ali drugih odnosih, na področju dela…)  s katero se soočate v življenju. Pogledali bomo  energetsko dogajanje in poskušali najti rešitev oz. pot kot možnost za izhod iz situacije – brezplačno…

Alkimija Svetlobe

Skupinske energetske delavnice

Individualna svetovanja in terapije

Programi za otroke Alkimija svetlobe za otroke

Energetske analize otrokovih potencialov in svetovanje pri vzgoji

Kontakt in informacije: alkimijasvetlobe@gmail.com ali vsezadobrovoljo@gmail.com

  • Facebook
  • Google Bookmarks
  • Share/Bookmark

Še brez komentarjev.
Trackback naslov | RSS Komentarjev

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !