Avg 27 2014

Laluna

Klovn?

Objavljeno v 10:54 pod Duhovnost v praksi, Energija - to smo mi

Klovn

Kdo je klovn? Tisti, ki zabava in tisti, ki se zabava.  Zakaj klovn? Zaradi resnosti, ki jo veliko srečujem tudi v duhovnih vodah.  Pišuka. Zopet ego, ki stvari jemlje (pre)resno.

A seveda tu ne govorim, da spustimo vso odgovornost in brezskrbno, sebično reagiramo v smislu »briga me« ter dejansko zbežimo pred odgovornostjo. Govorim o soočanju s situacijo, dogodki, ljudmi, čustvi in hkrati govorim, v povezavi s tem,  o nevezanosti na stvari, ljudi, dogodke, situacije itd. Govorim o premiku iz imeti, posedovati, navezati se v samo »biti«. Pravzaprav pripovedujem o fleksibilnosti.

Mehčanju ega.

In ego zelo dobro lahko omehčate s humorjem, smehom, dobro voljo.  To pa lahko dosežete, ko se na stvari nič več osebno ne vežete. A, ker ima palca dva konca, eno lahko dosežete z drugim. Otroci to odlično obvladajo. V enem trenutku so jezni, v drugem se že smehljajo in dobro imajo. Lahkotnost in fleksibilnost. Opazujte njih.

Ko se na stvari (dogodke, situacije, osebe) preveč vežemo, jih začnemo jemati zelo resno in posledično do njih razvijemo določena pričakovanja, ki so običajno zelo nerealna in v resnici nimajo kaj dosti veze s to osebo. To pripelje do tega, da dejansko osebe sploh ne vidimo več takšne kot je, ampak jo vidimo skozi svoja (velika) pričakovanja. Seveda se ta ne uresničijo. Ker se dejasko ne morejo, ker so nerealna. Posledično prihaja do zamer, jeze, razočaranj. Počasi se tako znajdemo v krogu ponavljajočih se čustvev, misli, pričakovanj, razočaranj. Da se ne ponavljam. Dano situacijo preprosto omehčate s humorjem, smehom. Tako, da jo nekako ne jemljete več tako resno. Pogledate jo iz zornega kot opazovalca. Tako boste lažje sprejeli osebo in situacijo, pa tudi sebe boste lažje prenašali, če se tako izrazim.

Mnoge teorije, ki jih takole sem in tja preberem, pravijo da je svet, ki ga vidimo in doživljamo le iluzija. Potemtakem je resnično potrata vaše energije, da stvari jemljete resno in ste ob tem še prizadeti. Seveda, ponavljam, z lekcijo se je potrebno soočiti, če ne, ne boste naredili nič. Vendar je veliko odvisno, na kakšen način se boste z njo soočili. Ali boste trpeli ali pa na zadevo pogledali kot opazovalec vašega filma, ki pravkar gleda komedijo na svojem platnu. Ali je komedija ali drama pa določite vi, z oznakimi, ki ji pripopate na dano situacijo – film, torej.

Ne boste verjeli, tudi Indijanci so poznali figuro Klovna. Klovn je bil prisoten na večini njihovih obredov, ki je za njihovimi hrbti razposajeno poplesaval in jih oponašal . Imel naj bi celo častno mesto, saj je ta presegel notranje omejitve in je otroško nedolžen in duhovit. Je svoboden. Prepoznal je, da ga ego pelje v zmoto in se je zato odločil da svobodno živi in izraža svojo resnico – prečiščeno iluzij. Bi tako tudi vi?

Mojca Koprivnikar

Energijska terapevtka in intuitivna svetovalka

  • Facebook
  • Google Bookmarks
  • Share/Bookmark

Še brez komentarjev.




Trackback naslov | RSS Komentarjev

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !