Sep 01 2014

Laluna

V šolo – to pa ne!

Objavljeno v 21:17 pod Energija - to smo mi, Otroci

Ha, danes sem se tudi sama spomnila svojega prvega šolskega dne in od takrat vseh povratkov nazaj, vsakega 1. Septembra v letu.  Šole nikoli nisem marala. Še manj pa sem imela rada vse prve septembre v letu. Večinoma se spominjam »buzeriranja« z strani učiteljev. Učenci v večini nismo bili kaj dosti vredni, če se tako neposredno izrazim. Kdo je nadrejen in kdo je podrejen, je bilo jasno in pomislekov o drugačnih odnosih ni bilo.

S tega razmišljanja sem prišla na to, kako šola, učitelji in celoten izobraževalno – vzgojini sistem močno vpliva na otroka tudi energetsko in ustvarja na njem energetske »printe«. Zelo je pomembno kakšno zavest ima učitelj. Koliko je pozitiven oz. negativen. Kako zna v sebi uravnavati ta dva pola, saj se to neposredno odraža pri njegovem delu in odnosih z učenci. Še sploh toliko bolj na nižji stopnji v šoli. Po domače rečeno: učitelj, ki ima polno osebnih problemov, jih bo nevede prenašal na otorke. A seveda, ker smo vsi samo ljudje, so tudi učitelji samo ljudje. Z dobrimi in slabimi dnevi. »Spopadajo« se tudi z zahtevami in pričakovanji staršev, ravnateljev, itd…Razlikujejo pa se po tem ali delajo na sebi in širijio svojega duha ali ne.

Učitelji kot tudi učenci vsekakor potrebujejo sproščanje, če ne že meditacije na dnevni, redni bazi.

Sproščanja in meditacije bi pravzaprav mogla postati del vsakdana. A temu ni tako. Če v šoli tega ni, pa si je dobro poiskati zunanje vire tega početja. Tako za odrasle kot učence.

Če pogledam v svoje osnovnošolske čase, vem, da bi mi bilo precej lažje, če bi vedela kaj je sproščanje, kaj meditacija in če bi me kdo v to uvedel. Znala bi se pomiriti pred začetkom  šole, pouka, kontrolne naloge, spraševanjem, posmehovanjem s strani sovrstnikov, itd…A sem vedno  obtičala v strahu in stresu. Nekako je že šlo. Ocene in uspeh nikoli niso bile problem, sploh ne. Problem so bila stanja, ki sem jih doživljala. Tudi pred strašnimi učitelji. Sisitem je torej zahteval svoj davek tudi v energetskem smislu in pustil določene printe v podzavesti. Z njmi se lahko srečujemo še zdaj…

Zato vse starše pozivam, da svoje otroke uvedete v tehnike sporščanja. Saj so ti t.i. »novi« otroci vse bolj subtilni in čuteči in sistem je za njih zato vse bolj grob. Potrebujejo orodja, da se konstruktivno soočijo z vsemi izzivi v šoli in izven nje. Kot poudarjam, je to, da je otroštvo čas brezskrbnosti, postal popoln mit. Otroci danes so v stresu, strahu, skrbeh, ki ji verjetno  naša generacija ni poznala…

Ostaja pa dejstvo, da svet stoji na mladih in kot jih bomo opremili in v njih vložili, takšen bo svet. Oni ga bodo ustvarjali, s svojo zavestjo in vrednotami, ki jih bodo cenili.

Zato usmerite otroka tako, da bo gradil v sebi vrednote, ki bodo pomagale k lepšemu svetu in življenju na njem.

Predvsem pa, da se bo v življenju z izzivi (čustvi, situacijami, dogodki, ljudmi) znal soočiti na pozitiven način, da bo razumel širšo sliko. Verejmite mi, otroci vedno in jim je jasno. Samo mi smo zgled takšen kot smo… Res je, zgledi vlečejo… Za koga, če ne za otroka? Pa ne nova igrača ali nova obleka, ampak to da delate na sebi in razvijate sebe v osebo, ki bo zgled v zaupanju, spoštovanju, pozitivnem in lepem….

To je naloga nas odraslih…Da delamo na sebi in rastemo v »bitja«, ki bodo olepšala ta svet. Tako bomo vodili in bili zgled tudi svojim otrokom.

25.9. začnemo s sprostitveno – meditativnim programom za otroke in starše

Mojca Koprivnikar

Energijska terapevtka

alkimijasvetlobe@gmail.com

www.centersvetlobe.webs.com

  • Facebook
  • Google Bookmarks
  • Share/Bookmark

Še brez komentarjev.
Trackback naslov | RSS Komentarjev

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !