Okt 23 2014

Laluna

Odnos z moškim

ODNOS Z MOŠKIM

Danes sem preživela čudovit dan v naravi,kjer sem prejela ogromno novih idej in usmeritev…

V zadnjem času me energije vztrajno usmerjajo k intenzivnem predelovanju odnosa z moškim, moško energijo, figuro, k žensko-moškim odnosom. Na mentalnem nivoju veliko razmišljam o tem, zakaj je večina odnosov pravzaprav v svoji biti disfunkcionalnih in na nek način usmerjenih v propadanje. Zelo malo je odnosov, ki temeljijo na spoštovanju, sprejemanju, kjer se odkrito pogovarja, kjer se dela premike in spremembe po spirali navzgor.

Izvorna travma…

Za vse, ki smo imele travmatični odnos in izkušnjo z očetom, sedaj to podoživljamo v odnosih z moškimi, ki prihajajo v naša življenja. Lahko gre za enega moškega s katerim smo več let ali več različnih moških, ki se menjajo. Pravzaprav ni toliko pomembno, s kom in koliko časa, pomembna je zgodba, v kateri se po istem kopitu vrti začaran krog bolečin in trpljenja, vse do (manjše ali večje) izdaje, zavrnitve, zapustitve. Zgodbo še kako dobro poznam.

Odkriti vzorce in »videti« dogodke, ki so izvorno povzročili »tisto rano« in nezaupanje – iz tistega grma bo zajec prinesel odgovor. V skoraj vsaki takšni zgodbi so glavne sestavine, da jo presežete, odločitev za drugačen odnos, pripravljenost odpuščati, sprejetje, volja in zaupanje.

Odločitev

….da delujete drugače, da ste pripravljene pogledati v bolečino, vzorce, v izvorno rano…odločitev, da sprejmete lekcije, ki jih prinaša odnos moškim in odločitev za razumevanje – sebe in njega.

Pripravljenost odpuščati

….ključno.

Ko »vidite« in prepoznate, kaj se dogaja. Ko prepoznate tisti boleči vzorec, je ključno da odpustite. Najprej sebi in v prvi vrsti sebi, da ste se dopustila (za)peljati tako daleč in v tako boleče odnose, dogodke, situacije, da ste poteptale samospoštovanje in se odrekle sebi, samo zato da bi ugodile in bile sprejete, da bi končno dobile tisto pozornost, tisto Ljubezen. Odpustite si. Brez obtoževanj, saj ravno ta , star, odnos do sebe, vas je pripeljal do točke, da ste si pripravljene odpustiti in iti naprej. Če tega ne bi bilo, do točke odpuščanja niti ne bi prišla. Bodite hvaležne za ta del poti, ki vas je (za)peljal tako globoko, v nekaj, česar si pravzaprav niste želela in si ne želite. Brez tega ne bi prepoznala in videla, česa si resnično želite in kaj je dejansko lahko. Ja! Odpustite sebi…..nato nadaljujete z odpuščanjem njemu. Delo na sebi in odnosih z moškim vas bo slej ali prej pripeljal tudi do vašega odnosa z očetom in izvorne rane iz otroštva. Če boste želela narediti korenito spremembo v odnosu z moškim, boste potovala v svoje otroštvo in do izvorne rane. Odpustite tam in zgodil se bo čudež ….a v to zgodbo vas bom popeljala ob kakšni drugi priložnosti.

Sprejetje

….ja, sprejmite vse to. Sebe v tej zgodbi. Vzorce, lekcije. To je in to bo del vas. Zato sprejmite, a se ne vpletajte. Zaživite.

Sprejeti sebe in se podpreti v dobrem in v slabem, v vseh pogojih – se imate rada v vseh situacijah, v katerih se znajdete?. Kako ste, v odnosu sama s seboj? Se podprete in objamete, ko ste žalostna? Se pohladite, ko ste jezna in ognjena?

Volja

….ker je to pot nihanj in iskanja ravnovesja, boste potrebovale tudi veliko volje, da stvari speljete, da ne obupate, da greste naprej v zaupanju, da poiščete pomoč, ko hodite po robu in gledate v brezno, ki deluje zastrašujoče, da se sprejmete v svojem največjem minusu in tudi plusu in se hkrati zavedate, da ste vredna Ljubezni in Spoštovanja, tudi ko ste v minusu. Volja.

Zaupanje

….glavna sestavina. Ko se iz dna dvignejo dvomi, negotovost in nezaupanje. Da pogledate od kje prihaja vse to. Zakaj ne zaupate? Zakaj se to dogaja? Kako se situacija poveže s preteklostjo? To je triger. Samo poglejte ga, poglejte vzorec, kot opazovalka in ga sprejmite. Ne pravim, da brskajte po preteklosti in se zapletajte v njo. Samo poglejte jo, kot odrasla oseba, danes. Še vedno je z vami, ne morete jo zbrisati. A velika razlika je, če živite v preteklosti ali zgolj pogledate preteklost kot opazovalka danes. Z zaupanjem. V sebe in vse kar je. Prepoznala boste, da je preteklost in vse bolečine iz nje, zgolj iluzija, ki vam še danes vodi življenje. Poglejte jo, kot opazovalka in samo glejte ta film. In ko boste dobila ta ključ, odklenite z njim srce in ga odprite….

Hvala Hvala Hvala

Mojca Koprivnikar Terapevtka, ki delam z Gaia Eternal Light® energijami mojca.koprivnikar@gmail.com

 • Facebook
 • Google Bookmarks
 • Share/Bookmark

2 odzivov
2 odgovorov v “Odnos z moškim”

 1. Marjetkadne 6.11.2014 14:01 1

  Draga Mojca!Res je vse tako kot pišete,ravno v tem času sem se soočila kar s težkimi vzorci do moških in uspelo mi je prečistiti težak vzorec norčevanja in zavrnitve.Odpustila sem sebi in njemu,spet živim,tudi brez njega sem lahko.Vi pa ste prišla v moje življenje kot potrditev,hvala Vam.Prisrčen pozdrav Marjetka

 2. Alkimija SvetlobeAlkimija Svetlobedne 11.11.2014 11:28 2

  :) Draga zemeljska sopopotnica :) Vesela sem, da energije delujejo tudi takole na daljavo. Zelo vesela!

  Hvala tudi vam za to lepo potrditev :)

  Pozdrav Svetlobe:)

Trackback naslov | RSS Komentarjev

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !