Nov 03 2014

Laluna

Kaj je usojeno?

A veste, kaj je rekel znani švicarski zdravnik in psihiater Carl Gustav Jung? »Tisto, kar ne ozavestite, postane usodno.«

Vse stvari, ki vas motijo, vas bremenijo, vam otežujejo življenje in ne morete preko njih v odnosih ali kjerkoli drugje v življenju (intima, zdravje, delo, denar,…) in roko na srce vse vedno pripelje do odnosov, tisto bo postalo usodno, če na tem ne boste nič naredili. In zdaj vas sprašujem: bi radi trpeli? Ali bi raje pogledali, kaj se v ozadju tega »trpljenja« dogaja?

Velikokrat niti sami ne vidimo vzorca, pa se nam nekatere stvari »kar dogajajo«. Takrat je dobro, da poiščete pomoč nekoga, ki vam bo iskreno in nepristransko (brez svojih projekcij) lahko povedal mnenje. Kot vedno ponavljam, zares veliko lahko naredite že s tem, da ste pripravljeni sami iskreno pogledati kaj se dogaja. Potem že najdete pot do osebe, ki vam lahko naprej pomaga ali v vaše življenje vstopi taka oseba ali morda naletite na knjigo, ki je lahko odskočna deska. A potrebno bo nekaj. Brez tega žal ne bo šlo. Iskrenost. Brez nje boste ostali na »instant« duhovnosti. Kaj to pomeni? Če za sebe menite, da ste popolnoma nesebična oseba, morate biti pripravljeni sprejeti tudi to, da vam nekdo reče, da kot nesebičnega vidite pravzaprav samo vi samega sebe, v resnici ste pa sebični in manipulativni.

Kaj želim povedati? Iskreno in odkrito je treba dati karte na mizo in sprejeti, da ima vsaka palica dva konca. Umestna pot je umetnost. Ravnotežje je umetnost. Zato pa rabimo biti iskreni in odkriti najprej do sebe.

Dostikrat slišim od ljudi, kako delajo na sebi, potem pa ugotovim, da je večina tega dela »instant« duhovnost, ker je to zdaj »in«, še vedno pa ostajajo na površini. Za spremembe je potrebno iti iskreno globlje in dosti tudi tvegati. Tvegati v smislu vlaganja energije v kakršni koli obliki. Tudi sama sem hodila na razne delavnice, seminarje in podobno. S tem seveda ni nič narobe in začasno te podpre, ti pomaga, a kmalu po tem pride test v realnem življenju in tam je treba speljati. To je tista veščina, ki opažam da manjka ljudem, ki so že na tej poti. Zato pravim »instant« duhovnost, ki te popelje v višave, naredi kemijski »šus« v možganih in ko popusti, iz višav, pademo po tleh. V globine, ki se zdijo brez dna.

Mislim, da še nismo na stopnji, ko bi lahko delali na sebi tiste globlje spremembe in premike »na daljavo« preko Facebooka, preko telefona in podobno…Da, to so začasna pomagala, a resničnega premika, mislim, ne morejo narediti v človeku. Tistega, ki bi uresničil tisto, kar si želite ali vas dolgoročno opremil z dobrim počutjem. To je pot, ki ni kratka en vikend ali vsak vikend v mesecu ali ena meditacija v mesecu…

To je pot, ki traja…

Ste na njej? Skočite in tvegajte:)

Mojca Koprivnikar Terapevtka, ki zdravim z Gaia Eternal Light® energijami

mojca.koprivnikar@gmail.com Tempelj Svetlobe – terapevtski center in svetovalnica

  • Facebook
  • Google Bookmarks
  • Share/Bookmark

Še brez komentarjev.
Trackback naslov | RSS Komentarjev

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !