Jan 02 2015

Laluna

Varnost in cona udobja

»Cono udobja« nekako povezujemo z nečim, kar je varno in torej udobno. Pa vendar, ali to drži?

Ne.

Cona udobja je namreč prežeta z odvisnostjo od nje in strahom pred izgubo nje. Zakaj? Če izgubimo cono udobja, pademo na trdna tla, kjer boli. V kateri točki je torej cona udobja »varna«? Ja, ni a ne? Najbolj ironično pa je, da dlje ostanemo v coni udobja, bolj trden je padec.

Če zaokrožimo razmišljanje okoli udobja, pridemo do spoznanja, da je pravzaprav bolj varno tvegati in delati spremembe, delati na sebi ter sebe in druge spoznavati v drugačnih barvah in odtenkih le-teh. Biti malce drzen pravzaprav. Pravzaprav ugotovimo, da nimamo kaj izgubiti, ko to storimo.

Dragi moji, to/tam je(notranja) Moč.

Kaj je nasprotje moči? Nemoč. Apatija, depresija in podobna negativna stanja izhajajo iz nemoči dvigniti se iz cone udobja. Včasih nezavedno, kar je tudi za tisto osebo najhuje. Včasih pa popolnoma zavedno, a si zatiskamo oči, ker se nam, po domače povedano »ne ljubi narediti«.

Prvi korak je torej, da prepoznamo, da smo v coni udobja, ki ga paradoksalno lahko povežemo celo s strahom. Prepoznamo vzorec. Potem se iz nje počasi in potrpežljivo dvigamo. A, ko bi le bilo tako enostavno to narediti, kot se enostavno prebere.

Poskusite pri majhnih stvareh, ki niso tako zelo tvegane. Spoznali boste, kako narašča vaša moč….in končno bodo dvigi vse večji…

In kaj je dvig iz cone udobja? Nekaj, kar si želite, nekaj kar čutite da morate storiti, nekaj po čemer hrepenite pa je čisto »out of space«, nekaj čisto drugačnega od tega,  kar delate že leta in leta enako, menjava službe, prestop na svojo pot, nekaj kar že leta in leta želite nekomu povedati, povabiti koga kam, povedati komu kaj, morda kakšen vzorec ki ste ga prepoznali da vam škoduje obrniti v drugo smer, da vam bo koristil….

Morda pa se »samo« ODLOČITI, da je čas…..

Mojca Koprivnikar

Tempelj svetlobe – energijski in terapevtski center

mojca.koprivnikar@gmail.com

  • Facebook
  • Google Bookmarks
  • Share/Bookmark

Še brez komentarjev.
Trackback naslov | RSS Komentarjev

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !