Apr 10 2013

Laluna

Kako se soočiti s »težavnimi« odnosi, osebami in situacijami?

Življenje nam vedno prinese natanko tisto, kar potrebujemo, da se naučimo nekaj novega o sebi. Zunanji svet nam natančno zrcali aspekte v nas samih. Tiste aspekte, ki jih še nismo prepoznali ali se jih v popolnosti še ne zavedamo.

Popolnost je sprejemanje pozitivnih in negativnih aspektov

Če želimo doseči stanje izpolnjenosti in polnosti, pomeni, da moramo poiskati način, kako bomo sprejeli tudi tiste aspekte nas, ki jih ne maramo. Tako ni mogoče sprejeti druge osebe, ne da bi najprej sprejeli sebe. »Popolnost« dosežemo, ko sprejmemo, ljubimo in cenimo vse dele in aspekte nas samih, tako pozitivne, kot tudi negativne. Naši odnosi, naše izkušnje nam ponujajo čudovito priložnost, da to storimo, saj nam vedno kažejo ogledalo nas samih.

Dualizem

Na Zemlji še izkušamo dualizem – prijetno, neprijetno, pozitivno, negativno. Življenje nam tako prinaša prijetne kot tudi neprijetne izkušnje, pozitivne kot tudi negativne izkušnje in odnose. Pri tem zelo radi obsojamo in zavračamo osebe, odnose in situacije, ki so neprijetne, negativne. Ne želimo jih sprejeti in označimo jih kot situacije, ki jih naj ne bi izkušali. A s takšnim odnosom pravzaprav zavračamo in nesprejemamo sebe oz. delov sebe, pademo v vlogo žrtve in krivde. Krivimo druge in tako ustvarjamo zidove med nami in »težavnimi« osebami, situacijami, razdvajamo. Namesto, da bi ozrli lekcijo za odnosom, se učili iz odnosa in tako razširili sebe, svoj pogled, svojo zavest, raje gojimo stara prepričanja, vzorce in strahove.

Duša

Pomembno se je zavedati, da je naša Duša, naša esenca, bistvo vas samih, že popolna. Duša ne obsoja vas ali izkušnje ki jih imate. Duša je nevtralna. Vsak odnos, vsako osebo, vsako izkušnjo vidi kot priložnost za rast in razvoj. Ego-um je tisti del v vas, ki osebo, situacijo, odnos označi za dobrega ali slabega. Ego je tisti del vas, ki je bil »pritisnjen«, ki je užaljen, prizadet… Odvisno od tega, koliko moči dajete strahu in omejujočim prepričanjem, tako močno boste prizadeti, užaljeni, uničeni…

Kako se torej soočiti s »težavnimi« odnosi, osebami in situacijami?

Vsako situacijo, odnos, osebo in izkušnjo poglejte skozi oči duše. Opomnite sebe, da vsak odnos, oseba, situacija, izkušnja prinaša darilo, da postanete bolj zavestni, da prepoznate dele sebe, ki morda potrebujejo več vaše pozornosti, ljubezni, sočutja. To še posebno velja takrat, ko v drugi osebi vidite vse negativno in neprijetno – to je v vas samih. Soočite se s temi neprijetnimi deli sebe in prekinite začarane kroge neprijetnih izkušenj. Tako se boste v življenju premaknili naprej in izkusili nekaj novega. Osvobodite se iz vloge žrtve in metanja krivde in problemov na druge.

Pomočnik pri pisanju: www.riseearth.com

  • Facebook
  • Google Bookmarks
  • Share/Bookmark

Še brez komentarjev.
Trackback naslov | RSS Komentarjev

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !